Κατάστημα
Κατάστημα
211 11 52 801 Δευ - Παρ 09:00 - 17:00 Δημοκρίτου 7, Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 14451
espa-logo-el
20 Χρόνια εγγύηση εγκαταστάσεων
Άτοκες Δόσεις
Άμεση Τεχνική Υποστήριξη
0
Προϊόν(τα): 0
Μερικό Σύνολο : 0.00
Προβολή KαλαθιούΤαμείο

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

1. Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου η πλάκα του θερμομπετόν θερμαίνεται με θερμικά καλώδια που έχουν διαστρωθεί και εγκιβωτιστεί μέσα στην πλάκα του θερμομπετόν. Η λειτουργία των θερμικών καλωδίων γίνεται ηλεκτρικά μέσω θερμοστατών που τοποθετούνται σε κάθε χώρο. Τα κυκλώματα ασφαλίζονται στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού.

Ενδοδαπέδια θέρμανση - σχεδιάγραμμα

2. Η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση

Η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου η πλάκα του θερμομπετόν θερμαίνεται με σωλήνες στις οποίες κυκλοφορεί ζεστό νερό από την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού. Παρακάτω θα επικεντρωθούμε σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία ενδοδαπέδιας, μιας και η ηλεκτρική ενδοδαπέδια αξίζει ξεχωριστή εξέταση σαν επιλογή θέρμανσης.

Είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης: 

  • Ενδοδαπέδια με πλάκες κόμβων vario (υπό κατάργηση) και varionova.
  • Ενδοδαπέδια με μονωτικό υλικό, σωλήνα και στερεωτικά άγκιστρα (σύστημα Tacker)
  • Ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού ύψους

Πλεονεκτήματα:

Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρουσιάζει μια σειρά από άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα

  • Άνεση: Η ενδοδαπέδια θέρμανση διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο χωρίς ενοχλητικά ρεύματα και διοαρροή θερμότητας στην οροφή.
  • Οικονομία: οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας και η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας μειώνουν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποφυγή θέρμανσης του αέρα σε ψηλούς χώρους (εκκλησίες, αεροδρόμια κ.λ.π.)
  • Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: η θέρμανση δαπέδου προσφέρει πλήρη ελευθερία στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και στη διακόσμηση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για κατοικίες.
  • Υγιεινό περιβάλλον: αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας δεν ξηραίνουν τον αέρα του χώρου. Λόγω της μη ύπραξης ρευμάτων αέρα, της έλλειψη σκόνης και της διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.
  • Ηχομόνωση λόγω της απομόνωσης του θερμομπετού από την πλάκα σκυροδέματος.
  • Αποτροπή ρευμάτων αέρα, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης. (ιδανική επιλογή για την αποτροπή ρευμάτων από όροφο σε όροφο στις πολυόροφες κατοικίες και σε κατοικίες που περιέχουν εσωτερικά αίθρια).

Μοναδικό μειονέκτημα της είναι το μεγαλύτερο κόστος κατασκευής σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΙΚΩΝ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : REHAU – KERMI – EMPUR – INTERPLAST

 
endopedia